2010-11-30 ? 23:12:48

En dag i Sthlm

Idag blev det en tripp till Stockholm med Alex och Matilda. Gick på stan och shoppade, eller Matilda och Alex shoppade. Jag försökte hålla mina fingrar ifrån alla fina kläder som jag ville köpa. Försökte intala mig att jag inte behöver några stickade snygga tröjor när jag ändå ska ut o resa snart, och så fick det bli. Det jag handlade blev en skrivbok, så jag kan skriva lite dagbok under resan, och så en mascara plus kajal. Nöjd=)

I morgon ska jag och My in och fixa det sista inför resan. Blir att fixa lite nödvändiga saker, sen tror jag vi har läget under kontroll, tro det eller ej. Fast jag har ju fortfarande inte funderat på kläder så mycket än, och hur jag ska packa. Så projektet i morgon blir att inhandla det sista och försöka mig på att ladda in musik i min nyinköpta Ipod. Jag önskar mig lycka till!


Min och My´s backpacker bibel

Over and out!
2010-11-30 ? 00:55:23

Nu börjar det närma sig...

Om en vecka är jag och My i Ryssland. Första stoppet på långresan är just Moskva. Där ska vi spendera ca ett dygn innan vi kliver på transsibiriska tåget mot Beijing:) Galet vad jag längtar, men det känns fortfarande overkligt att vi ska lämna Sverige om mindre än en vecka.

I helgen hade vi lite glögg-party här hemma med nära och kära. Mycket mysigt. Fick en "bra att ha" neccesär av Marre och Amanda. Ett litet reseapotek som med all sannolik kommer att vara till stor nytta. Tusen tack!

Och så tänkte jag berätta om min klantiga lilla häst. Idag var vi ute och red, och hon var pigg som vanligt. Skulle ta en sista galopp och då började som bocka och busa. När Tingeling börjar med sånt så ser hon inget och bara kör sitt race, så hon missade att det finns diken på kanten av vägen under all snö. Så hon gick omkull i diket och sprattlade som bara den. Jag var helt övertygad om att min lillaklant hade gjort sig riktigt illa. Förvånad över all snö ställer hon sig upp och ruskar av sig all snö som hon fått på sig med sitt djupdyk. Jag gick fram till en förvånad Tingeling och frågade om hon gjort sig illa. Jag vet ju att man inte får svar en en häst, men det var ju värt ett försök i alla fall. Jag satte mig på huk framför henne och kollade hennes framben, och då lägger hon försiktigt upp sitt högra framben på mitt knä och visar ett sår som blöder. Hon kollar på mig och så kollar hon på benet, som att hon ville visa mig att det var där hon gjort sig illa. Det kallar jag en smart häst:D Kommer sakna henne så otroligt mycket under dessa tre månader:´(

Min ängel och jag
Min Tingeling och jag förra vintern.

2010-11-24 ? 15:28:39

Snöstorm

Jaa, vad roligt att det snöar och blåser. Känns ju uppmuntrande att åka och jobba idag i det fantastiska vädret... eller inte. Som tur är så är det tre timmar kvar tills jag måste sätta mig i den kalla bilen och bege mig mot Katrineholm. Innan dess ska jag ner till min snögubbe Tingeling och mocka och ta in henne. Tror inte hon uppskattar att stå ute i det här vädret.

Igår var det en slapp dag. Gjorde väll inget vettigt. Eller jo, jag planerade vad jag ska ha med mig till Asien och vad som måste handlas innan jag åker. Blev en lång lista hehe:) Läste även om de länder vi ska besöka, så nu längtar man ju inte mindre. Jag och My har i alla fall bokat hotell i Beijing nu. Blev ett häftigt hotell, ialla fall på bilderna, som ligger nära Förbjudna staden. Vi beställde även två guidböcker, så nu har vi lite att läsa innan vi åker och på tåget. Fixat resdagboken har jag också gjort. Vi heter: LaineGustavsson
Så det är bara att följa den om ni vill veta vad vi gör under de tre månader vi är på resande fot. Vi kommer försöka uppdatera den så ofta vi ha möjlighet, med bilder och text:P Enjoy!



Over and out!
2010-11-22 ? 17:48:38

2 veckor kvar=)

Vet du? Det är bara två veckor kvar tills jag och My drar på äventyret till Asien=D Galet vad tiden gått snabbt. Känns som det var en evighet sen vi bokade resan. Men nu är vi snart där. Ikväll kommer My hit och då ska vi kolla om vi ska beställa lite guidböcker och boka hotell i Beijing. Ska väll också kolla lite på vad det är vi måste ha med oss. Man måste ju tänka genom packningen eftersom vi ska vara borta i tre månader med en ryggsäck. Den är på 70l så jag lär klara med. Får dumpa och köpa nya kläder under resans gång. Kommer ju bli allt från minusgrader i Ryssland till 30 grader varmt i Sydostasien.
    
Idag har jag sovit ganska länge eftersom jag jobbade till 07 i morse. Tog ca 45min hem från Katrineholm pga det dåliga väglaget, och så är ju inte min 740 den bästa bilen när det är halt ute. Har även varit ute en sväng med Tingeling i snöovädret. Gick hyffsat bra, men dock för pigg. Har börjat inse att sånt får man räkna med när man köpt ett fullblod;P



Här kommer jag och My vara om två veckor=D
Vi ska även skaffa en Resdagbok så ni kan följa vår resa.

//Martina
2010-11-19 ? 17:52:26

Snart till jobbet.......

Tja!
Hade en rolig dag i Västerås med Bea igår. Hämtade sadeln som varit inlämnad på omstoppning i tre veckor, så nu kan jag äntligen rida med sadel igen=) Sen var vi en sväng på stan och käkade på Jensen. Grymt gott. Hur det gick i P-huset och på OK macken är ju en historia för sig:D haha!
     Köpte även en padd och ett nytt schabrak till Tingeling. Hon blev så fin så=)
Idag har jag varit ute och ridit en sväg. Pigg och okoncentrerad var hon tyvärr. Hon behöver ännu mer motion.

Och nu ska jag snart åka till jobbet....

//Martina
2010-11-17 ? 12:26:41

Kallt!

Hej hej!
Burr så kallt det är. Vaknade i morse och temperaturen inomhus var 16 garder. Fy så kallt. Nu eldar jag för fullt och hoppas temperaturen stiger. Utomhus är det frost. Ett riktigt vinterlandskap. Blir dock ingen ridtur idag för Maria tar hand om Tingeling. Jag tänkte faktiskt att jag ska läsa på lite mer om de resmål jag och My ska besöka i Asien. Så vi har någon koll på vad vi vill se. Just nu har vi bara planerat att vi ska åka transsibiriska järnvägen till Beijing och sen hemresan från Bangkok. Där i mellan har vi inget bokat bara vilka länder vi vill besöka. Det vi tänkt är att köpa lite guidböcker som vi kan läsa under de 6 dygnen på tåget genom Ryssland, Mongoliet och Kina. Kan meddela att det bara är 19 dagar kvar tills vi lämnar landet;P



//Martina
2010-11-13 ? 00:46:34

Mitt i natten!

Hej hej!
Nu kanske ni undrar varför jag bloggar mitt i natten och svaret är: Jag kan inte sova! Blir så när man jobbar natt och sen ska försöka vända tillbaka dygnet de få dagar man är ledig. Jobbade onsdag och torsdag natt, och tänkte att jag bara skulle sova till cirka 12 idag för att vända tillbaka dygnet. Men det slutade med att jag snoozade och lyckades stänga av alarmet så pappa väckte mig 15.30:O Inte okej! Så nu kan jag inte sova. Är jättepigg.
     Idag hann jag ju inte med så mycket eftersom jag sov bort hela min lediga dag:( Var ialla fall en sväng till Alex. Käkade muffins och snackade skit.
    Imorgon blir det fest! Årets rockfest kommer äga rum här i Stora Sundby:) Rock `n´ Roll!!! Ska även hinna med att köra hö till hästarna och rida en sväng på Tingeling. Fick höra av Maria, som red idag, att Tingeling var jättepigg. Så i morgon får det bli ett hårt ridpass. Snö och mycket galopp kommer säkert resultera i ett och annat bocksprång:P
    Denna vecka har varit bra. Bara jobbat 2 dagar, d.v.s 24h. Nästa blir dock inte lika kul. 5 dagar, 60h. Fy!

God natt!

 

2010-11-10 ? 00:18:17

101110

Hej i snökaoset!
Jaha, då har det blivit kaos i Sverige igen, snö-kaos. För visst brukar det inte snöa varje år?! Vinterdäck? -Det måste man väll inte ha förens 1 december? Jag tycker det är lite knepigt att det varje år i Sverige blir kaos när den första snön kommer. Alla vet ju om att den kommer förr eller senare. Var inne en sväng i stan idag för att fika med Bea. Påväg hem så var det såklart trafikolycka. Inte nog med trafikolyckan så stod det en buss rakt över vägen, när jag och mamma valde en annan väg för att komma förbi olyckan. Den måste ha sladdat o vikt sig på mitten. Det var en såndär dragspelsbuss. Men som tur kom vi förbi den. Så efter en omväg och en hastighet på ca 60km/h så var jag o mamma hemma.

Helgen har jag spenderat på jobbet. Inte i Eskilstuna, utan Katrineholm. Och alla vet ju vad jag tycker om det stället så ska inte säga vad jag tycker eller hur det gick. Bättre att prata om nått roligt i stället:D Typ som att det är mindre än 4 veckor till jag o My drar till Asien. Fy så gött det ska bli o lämna snö-kaoset och den kalla vintern.

Tänkte ta en långpromenad med Tingeling i snön i morgon:) Ska försöka få med mig kameran så kanske det kan komma upp lite bilder här:P

Over and out!

2010-11-03 ? 14:30:05

3 november 2010

Tjaa!
Deppigt väder idag:( Blåser och regnar här i Stora Sundby... Inte okej! Ska snart till stallet för att rida i det underbara höstvädret. Men inte ska mna deppa ihop bara för det inte är så bra väder. Det är ju mindre än fem veckor tills jag och My drar till Asien:D Längtar!!!

De senaste dagarna har jag jobbat på nya jobbet, Securitas. Vi blev ju uppköpta så nu är det Securitas som gäller. Jobbat måndag och tisdag. Nu är jag ledig i två dagar sen jobbar jag hela helgen. Gött med pengar;P I morgon ska jag ha dressysträning. Kommer bli kul, men jobbigt för både mig och Tingeling.

Pratade med Rasmussen igår och hon kom in på 15 MP:) Stort grattis till henne! Nu blir jag bara mer sugen på att söka till nått inom försvaret igen. Saknar det. Men det får se vad som händer efter resan.




//Martina