2010-03-25 ? 21:29:21

Exercisvecka

Skit!!!! Hela inlägget försvann. Orkar inte skriva om hela så det får bli en förkortning:

Tränat exercis hela veckan men lite avbrott med fys. Gymat och orienterat. Orienteringen var en trävling inom skvadronen och Onda andra vann såklart! Grattis till oss!!!:) Exercisen har gått riktigt bra. Vi har gjort stora framsteg och har tränat på en del saker som vi inte gjort förut, t.ex. språng marsch. Det är när man springer i takt. Ser förbannat kul ut:D Men jag kan fortfarande inte tycka det är särskilt kul. Men men det kanske går över:D haha
     Idag hade vi "bara"exercis fram till 15.00 för att vi skulle hinna packa allt inför flytten till Kungsängen i morron. Efter mycket om och men har jag lyckats packa ner allt. Tror jag har koll på läget nu;) Bara det civila och lite tvätt som ska bytas i morron som ska med, sen är jag redo att lämna K1:P
     När flytten är avklarad i morron så betyder det LOV!!! Jag och My ska upp till Vemdalen och hälsa på Matilda och åka bräda. Hoppas på toppen väder och härlig åkning=)

// Livdragon 227 Laine

2010-03-21 ? 11:56:02

Helg!

Hallå!
Denna helg har jag inte gjort något speciellt. Skönt! Lumpenveckan slutade med plutonenstimme och sen var jag och fyra till från plutonen i Kungsängen för att byta materiell, lämna in vapen till vapenekniker och ta ett kort på mig till mitt leg=) Hoppas jag får den snart så jag kan åka buss utan att bli arg på tröga busschafförerna:/ Service är inte deras starka sida här i Eskilstuna! Hela dagen var vi i Kungsängen eftersom vi lyckades åka vilse i Kista när vi skulle vända halvvägs för vi glömt en nyckel. Väl tillbaka på K1 fick vi hvo=)
     I fredags kväll var jag hemma hos Alex och snackade skit. Cassie var oxå där. En trevlig kväll:P Igår kväll var jag på bio och såg Farsan=) Den var rolig. Att rekomendera=) Och idag hade jag planerat att rida en långtur, men det snöar satan och blåser. Inte alls taggad på att sticka ut huvudet just nu. Vill åka utomlands, NU!
    Ikväll bär det av till K1 igen. En vecka av exercis att se fram imot...
Hejdå=)
2010-03-18 ? 20:55:13

Ridning och exercis.

Hallå!
I morron är det fredag. Jippi!! Fredag betyder ledigt:P Ska bli najs att vara ledig och den här helgen har jag, tro det eller ej, inget planerat. Så jag kan ta dagen som den kommer=) Men ska iaf rida min lilla ängel och kanske träffa Alex och glo film.
     Idag red vi i förmiddags. Med sabel och kandar. Gick hyffast bra ändå trotts att jag hade en häst som var grymt stark. Vi red i lervälling så jag satt och höll tummarna hela lektionen för att inte ramla av. Fast när vi hade exercis på em såg vi en som ramlade av. Haha! Skadeglädjen är den enda samma glädjen=) Eftersom vi kommit en bit i ridningen nu så skulle vi rida med våra stövlar. O fy satan vad ont i fötterna jag fick. De var stenhårda och fantastiskt obekväma. Men men, det ska tydligen göra ont att gå in ridstövlar:/
    Efter plågan med ridstövlarna kom nästa plåga. Paradskorna! Vi skulle ha exercis i paradskorna. Som tur var så sitter mina paradskor hyffsat bra så det gjorde inte så ont. Övade exercis hela eftermiddagen. Först på kaserngården sen övade vi vändningar i korridoren med 1 pluton. Gick väll inte så himla bra. Det var svårt att hålla takten. Det hela blev istället ett test av tjänstemin eftersom det lät och såg fördjävligt ut. Haha! Sen var det puts av skorna i en timme, och jag tyckte de blev riktigt blanka. Men icke. Vi hade inte ens kommit en tredjedel av hur putsen ska se ut inför en högvakt... Känns ju uppmuntrande.
    Efter HVO så var jag, Zaar, Odell, Banhart, Aho och Saglind på GIH och gymmade. Skönt var det. Sen avslutede vi det hela med en skön bastu.





Visst är hon snygg? Haha! Miss you<3
2010-03-16 ? 21:40:43

Gruppstrid

Tjena!
Idag har det varit gruppstrid=) Skoj som fan;) Dock var det riktigt jobbigt att försöka åla sig upp på höjden när det var isgata och det kändes som att man halkade ner mer än man kom uppåt. Efter att vi grupperat på höjden var det dax att löpa till ett annat ställe och bemöta fienden som fanns i terrängen. Snorhalt var det. Halkade många gånger. Kollade över mig själv nu i kväll och kom fram till att mina knän och armbågar är mer blåa än normal färg.
     Den sista övningen vi gjorde i dag var att försvara den tagna terrängen. Alltså, strida sig genom terrängen och sen gruppera på höjden och strida därifrån. Riktigt skoj var det. Men det var jobbigt eftersom vi framryckte på linje ansatsvisframmåt så fick de flesta pulsa i galet mycket snö. Jag fastnade såklart i snön så kom knappt loss. Kämpade som ett djur och kom tillsist loss och då hade alla redan kommit mycket längre än jag så då var det bara att öka. För om man är sist så ökar man;P
     Idag fick var man tvungen att njuta ordentligt av att få skjuta, för snart blir det bara exercis och hästar:( Fast snart flyttar vi Kungsängen och då är det inga hästar fast mycket exercis... Men vi måste ju vara bäst till högvakterna börjar=)

Igår hade vi persiskmarknad, som går ut på att alla plockar fram ALLT vi fått ut och har i skåpet. Och sen så ska man hålla upp det som sägs "t.ex. 5 kalsonger 5 stålgrå o.s.v." Allt för att se hur många som tappat bort saker. Jag hade inte tappat bort en enda sak=) Yes! Hade även träning. Jag, Maaherra och Jonsson var i gymmet. Senare på kvällen hade vi genomgång i gymmet med fänrik. Givande=) Sen var det BRAK en stund i gruppen. Efter det var jag och Zaar så duktiga att vi faktiskt var ute och sprang en lite runda:P

God natt //Laine=O)

2010-03-11 ? 21:46:22

Strid

Nu är våren snart här:P Jippi;P Snön smälter och man fryser inte ihjäl när man sticker ut huvudet längre=) Äntligen! Våren är efterlängtad efter denna långa vinter.
     Igår övade vi samma sak som dagen före fast med fler vapensystem. Vi hade även med oss ksp58. Lite mera pang pang då;P Men genomförandet blev i princip det samma. Det blev lite mer stressade situationer som krävde lite mer av oss. Det är riktigt skoj att se att allt tråkigt övande på dansdanehöjden har gett resultat. Och det är mycket roligare att skjuta i strid än att ligga en hel dag på en skjutbana och skjuta. Nu känns det lite mer som på riktigt.
   Igår fixade jag mig en fet fläskläpp... Tro det eller ej men jag snubblade över en ksp-låda och slog munnen i smuskburken. Jag skulle ta mig till utspisningsplatsen och hade vapnet i ena handen och hjälmen i andra och skulle "bara" ta mig över ksp-lådan. Snubblade och det ända jag tänkte på var att inte få ner pipan i snön, så jag landade med läppen på snuskburken. Måste sett fruktansvärt skoj ut för de som såg det stod och as garvade. Men idag är läppen nästan normal hehe:D
     idag var vi oxå på samma ställe som igår och genomförde strid i grupp. Gick riktigt bra vårat första och sista genomförande:) Efter de skulle vi strida i stridspar. Jag och Maaherra genomförde tillsammans. Gick ganska bra förutom att vi lyckades få eldavbrott och magasinsbyte samtidigt. Fast det löste sig. Pappfugurena är inte så bra på att besvara elden. Vi åkte tidigt från skjutplatsen idag, redan 15.30, men jag, Jonsson, Aho och Tjörnevik fick äran att diska ISO-kärlen som vi använt hela denna vecka. Inte så fräscht. ISO-mat i korridoren och sen HVO=) I morron har vi vård fredagsrutin och sen hemgång:P skönt med helg igen. Ska fira Bea som fyller år idag. GRATTIS!!!

 

Här är lite lumpar bilder:

Onda andra, andra grupp. Under ksp-veckan.



Lektion i Tranbygge. Där vi tillbringade hela förra veckan.



ISO-käk i snuskburken. Hårdmacka, frukt, gryta, ris och varm saft brukar vara standard. men denna måltid pasta och gryta. Ser det gott ut?:P




Vi hade toppenväder förra veckan. Här sitter vi i väntläge och njuter i solen:P



Gårdagens lilla promenad till skjutplatsen=)


//Laine

2010-03-09 ? 21:54:56

FUSA- Förbandsutbildning skarp ammunition

Tjaa!
Även denna gång var det länge sen jag uppdaterade bloggen. Förra veckan var i ett ställe som hette Tranbygge. Nått gamalt repövningsområde. Vi övade strid hela veckan. Det var najs:) Underbart väder hela veckan.
     Idag har vi varit i Kungsängen och haft strid med skarp ammunition. Skoj=) I gruppen skulle vi framrycka upp på en höjd och ta eldställningar. Sen genomföra observation och till sist strida mot "fiender" i terrängen. Jag åkte på bajsmackan i vårt första genomförande. Jag fick släpa på p-skottet, även kallat slasktuben/avgasröret. Ålandes upp för en kulle med ett p-skott som slåt dig i huvudet varje cm du rör dig är inte kul. Väl framme på höjden så ska vi observera och sen ta oss tillbaka och vänta på frammåt från observatören. På frammåt var det bara att åla upp enu en gång... Dunk. dunk, dunk i huvudet! Damp! Phu! Äntligen uppe på höjden stressa fasen för att göra p-skottet klart sen skjuta på pansarskyttefordonet. BOOOM! En sjuhelvettens smäll. Sen var det bara att kasta slasktuben åt helvette, ta fram ak5 och fortsätta striden. Efter en tids stridande var det bara att tillbakarycka.
     Efter genomförandet var det bara att vänta i solen, vilket inte var helt fel:P Sen var det ett till genomförande som gick betydligt mycket bättre än det första.

Nu ska jag gå och lägga mig. Tidig uppgång för bussen ska rulla redan 07.00. God natt! I morron blir det samma sak. Pang, pang;P