2010-06-28 ? 22:00:48

100628

Hej sommarsverige!!!
Idag har jag haft det underbart. Började med att vi stressade upp tidigt och ställde upp i stallet 07.15. Men det visade sig att det bara behövdes fem stycken stallposter. Så vi andra blev lediga hela dagen=) Så himla skönt. Jag och Zaar var först och hämtade cyklar i Tullinge, sen blev det shopping och chill i stan. Köpte jordgubbar och körsbär på Hötorget och cyklade till Djurgården och satt oss vid vattnet :)
     Avslutade kvällen med en kaffe på en brygga vid Gröna Lund =) Ja, sämre kunde man haft:P

I morgon ska jag vara fordonsförare och ska mocka bajs åt två hästar som är kvar här och ut till hagen och kolla på de hästarna som njuter av sommarlovet:)

SommarStockholm

 



Zaar vid Gröna Lund:D

God natt!
//Laine

2010-06-26 ? 18:42:51

Midsommar=)

Hej på er!
Hoppas alla haft en underbar midsommar. Själv tillbringade jag en delen ev den på Stockholmsslott sen på ett tåg hem och det hela avslutades med att ligga i sängen tidigt:P Skönt! Vi gick på högvakt i torsdags. Vi gick från Armémuseeum till slottet med en musikkår. Riktigt maffigt:) Synd bara att det var så j*vla varmt bara. Det är ju inte så att uniformen är gjord för sommar. *phu* så svettigt det var.

Idag har jag sovit länge för att ta igen alla missade timmar i sömn under de här högvaktsdygnen... Sen har jag varit ute med Tingeling i nästan 2h, välkommen träningsvärk! I morgon bär det av till K1 igen. Dagpluton när det bara är en stackars häst kvar i stallet. Kommer gå fort i alla fall:P På onsdag är det högvakt igen på Drottningholm...

//Laine
2010-06-23 ? 20:16:07

100623

Heej!
I morgon är det detta som gäller:



Högvakt... Bilden är från Drottningholm men i morgon är det Sthlm slott, en fotvakt.

Ja, det rullar på som vanligt med högvakt, puts och press... I går inventerade vi vårt plutonsföråd. Där det finns tält och annan materiell som används under fält, så vi lär väll aldrig mer ha fält:( Och idag vårdade vi klart våra ksp för REMI (alltså slutvård). Ser inte ljust ut på tiden för stridsutbildning...
     Men idag har vi iaf haft lite stridsutbildning:P Övade på "färdiga för strid". Maskerade oss och marschade en kort strecka. Så här såg det ut:



Aho och jag hjälper varandra att maskera oss med färg i ansiktet. Grymt kul att få smeta färg, svettas och slippa all parad för en stund=)



Så här "snygg" blev jag. Hjälmen saknas dock.



Min stridsparskamrat Maaherra och jag när vi övade SIB i K1. Vi njuter av att slippa hästarna och få leka lite strid=)


O en toppennyhet har jag=) Jag är ledig både lördag och söndag! Fy så skönt=)
O sen måste jag bara nämna att Alex muckade idag!!! Grymt bra jobbat, vännen:P
//Laine
2010-06-20 ? 17:02:00

Drottningholm

Hej!
Har varit här på Drottningholms slott sedan torsdag, och ska vara här tills i morgon. Ganska många dygn, men är patrull så ska inte klaga;P O bröloppet är avkarat och jag var inte delaktig alls:/ Jag satt i patrullrummet hela vigseln och skymtade lite av det hela på en tv som stod på. Är inte så ledsen för det. Hörde att det varit hets på    K1 för de andra. Snabbmarsch till slottet i ridstövlar och m/ä två som tuppade av och några sekunders "skyldra gevär" som snabbt tillbaka till K1. Här var det toklungt;P Har endast varit lite festligheter=)
    Är i patrullpar med Zaar^^ Grymt par vi är. Hehe!  Bill och Bull eller Humle och Dumle som vi blivit kallade under dygnen här.

hmm, finns väll inte så mkt mer att säga.. Även nästa vecka har vi högvakter(någon som blev förvånad?). Tisdag och torsdag på Sthlm slott. Vet ej vilken dag jag går eller om de blir båda. Det visar sig.

Hejhej!
//Laine
2010-06-15 ? 21:47:49

Stallpost och SIB.

Tja!
Tillbaka till K1... Veckan började med att jag var stallpost hela måndagen. Mocka, sopa, städa, ut med hästar, fodra, huvuduppgifterna under dygnet. Riktigt tråkigt! De andra i troppen hade SIB(strid i bebyggelse) så det var ju inte mindre trist att gå runt i stallet när man visste att de hade rolig stridsutbildning... Men idag fick jag vara med på SIBen iaf:P Det var skoj. Vi övade fram och tillbaka ryckningar längs gata och hur man säkrar en  byggnad. I morgon fortsätter vi med SIB, efter vi vart dagpluton, och då ska vi gå in på genomsök av rum. Meeen jag har ju den hedersfulla uppgiften att vara stallpost.... Så missar ännu en gång av rolig utbildning. Living the stallpost life...
     Idag har vi även fysat så jag har redan ont i benen. Vill inte ens tänka på hur ont det kommer göra i morgon:/ Armhävningar och benböj för hela slanten:)

 

Natti //Laine

2010-06-13 ? 14:28:42

Första beridna högvakten avklarad=)

Hejhej!
Igår tog världens bästa Bea studenten! Fy fan vad hon är bra. Det blev en lyckad dag/kväll då jag både hann med att kolla på utspringet, stå i regnet och kolla på alla glada studenter som åkte flak, käka god mat på Beas studentmottagning och det hela avslutades med en kväll på Harrys:D Tack Bea för en underbar dag=)
     Jag har oxå klarat av min första beridna högvakt:P O jag ramlade inte av;P Först skulle jag inte ens vara med på vår plutons första beridna vakt, men eftersom en soldat skulle vara ledig så fick jag hoppa in fast jag inte var reserv... Lite surt var det måste jag säga, eftersom alla andra som inte skulle gå högvakt fick helgledigt från torsdagen:/ Jag fick rida Opal, stallets fulaste häst, men snäll som fan:) Han gick som en zombi upp till slottet. hehe! När vi väl var framme så ingick jag i patrullen. Helt okej, men på tok för lite sömn*gäsp*. Vårt första dygn på Stockholm slott gick bra:D När vi skulle rida hem mötte vi glada studenter på flak som tyckte det var jättekul när högvakten höll på att ramla av hästarna så de skrek ännu högre och hoppade ännu mer. Men ingen ramlade av trots att hästarna fick tokspel.
     Nästa vecka är det bröllopsvecka så vår pluton ska stå på Drottningholm hela veckan... Jag är dagpluton måndag-torsdag sen högvakt fredag-söndag. O jag är patrull då med=)

Nu ska jag dra upp till Tingeling, hejdå!

//Laine
2010-06-07 ? 19:45:25

100607

Hallå!
Då har det varit Sveriges nationaldag, och den tillbringade jag på Drottningholms slott som patrullman=)  Det var mkt roligare att vara i patrullen än att stå post. Den stora fördelen med att vara patrull är att man är två, man behöver inte vara lika ensam:P Det var bara ett dygn på Drottningholm så vi gick av idag och åkte tillbaka till K1 för vård av paradutrustning.
     Vi övade även lite exercis för vi ska vara hästhämtare på onsdag. Det betyder att vi har en häst vi gör iordning på förmiddagen. Ryktar, sätter på den högvaktsutrustningen och leder ut den på stallplan och ser till att högvakten kommer upp. Sen ska vi upp till Stockholms slott och rida hem hästarna när vaktavlösningen är klar. Vi fick även reda på våra högvaktshästar idag. Jag har Outlander som förstahäst=) Det tror jag kommer gå riktigt bra. Så jag ska även göra iordning honom på onsdag och rida hem honom:)

I morron blir det lite mer exercis plus att vi ska vara figuranter åt kortegeträningen...

//Laine
2010-06-05 ? 21:58:37

och så var det högvakt igen...

Hallå!
Är tillbaka på K1 igen. I morron går jag på högvakt på Drottningholms slott som patrull. Det känns gött att slippa stå post;P
     Jag har varit reserv till Drottningholm igår och idag. Det betydde dagpluton och mocka... Idag tjänade plutonen 150kr på tre avsittningar:D Hade ett ridpass med ett pytte-hinder och då flippade hästarna. Känns tryggt;P

Nä, det har inte hänt mkt här på K1...





Så här känner jag mig just nu: Trött *gäsp* (på bilden: Frasse^^)




//Laine
2010-06-03 ? 15:41:05

Lite ledigt=)

Hej hej!
Har varit ledig i två hela dagar nu. Underbart=) Idag har jag släppt hästarna på sommarbete och slappat i solen hela eftermiddagen. Ikväll ska jag tillbaka till K1 igen. Igår var jag på stan med Bea och shoppade :P Har inte gjort så mycket  på ledigheten men skönt har det varit=) Måste ju ladda upp inför en och en halv vecka i lumpen igen;)

I tisdags, innan vi fick åka hem, så hade vi ett ridpass med massa som ramlada av. Inte så konstiigt med tanke på att det var hoppning. Många roliga avsittningar, bl.a. en där soldaten voltade  över hästens huvud med sadeln. Alltså sadeln lossnade från hästen. Som tur var gjorde han inte illa sig. Vi flög som vantar  det ridpasset. Det blev mycket pengar till muck-kassan hehe;) Men jag lyckades sitta kvar:) Hade Nurmi, en pigg och glad häst men han gjorde inget dumt.



Och här en är bild på mig i basker, bättre sent än aldrig;)



// Laine