2010-02-25 ? 20:49:52

En dag på skjutfältet med ksp

Hejhej!
Idag har nog varit bland det roligaste dagarna på mkt länge=) Har skjutit ksp. Fan vad coolt det är när det bara smattrar;P Underbar känsla:D Ett av våra befäl sa att skjuta ksp var bättre än sex;)
     I början skjöt vi bara ett band åt gången på mål på allt från 150 meter upp till 300 meter tror jag. Det gick as bra. Träffade alla mål med halva bandet så var grymt nöjd ;P Sen fick jag peppra resten av halvan i en salva för att se om jag kunde hålla tillbaka rekylen. Det var coolt:P
     Det var även löpning med ksp. Klumpigt och jobbigt i snön men lätt värt det för att få skjuta. Efter att alla hade genomfört en gång skulle vi skjuta slut på all ammo vi hade kvar, så jag laddade tre band med 150 patroner och skjöt dem i snabb följd. Leendet efter den skjutningen var stort:D Den här dagen kan jag leva på länge;)

Just nu ligger jag på logementet och hoppas på att SJ inte ställer in alla tåg i morron så jag får komma hem. Och på lördag blir det KENT i annexet med Amanda och My=) Längtar:P

Hejdå// LAINE

2010-02-24 ? 21:57:51

ksp-skjutning

Tjena!
Idag har det varit toppen. Minusgrader, sol, gnistrande snö och skjutning med ksp 58=) Det var riktigt coolt att skjuta med det vapnet, men svårt att träffa rätt i målet på grund av rekylen. Fick först skjuta en patron några gånger och då ver det inte så himla stor skillnad mot ak5. Men när vi fick börja skjuta med tre-fem patroner då var det grymt:)
     Nackdelen med dagen var bakomövningen som vi gjorde på fm. Handhavande ksp58. Ladda, patron ur och pip-byten. Även kuta runt med vapnet, bandlådor, vårdsats mm i ca 70ca snö. Jobbigt! Men det kan man ta när solen värmer i ryggen och det känns som att våren är påväg=)


Strålande väder på skjutbanan=)


Ksp58 med massa snö.


I morgon ska vi också skjuta ksp. Hoppas på en lika fin dag då=) Nu ska jag plugga på lite inför provet i morgon. Måste kunna alla delar på vapnet.
God natt=)
2010-02-22 ? 21:25:49

Ksp utbildning

Hej!
Nu var det ett bra tag sen jag skrev sist. Ridveckan var inte så mkt att skriva om direkt. Men jag klarade tappsko-provet, så nu har jag tappskokompetens=) Synd bara att totton hemma tappade skon förra söndagen... Nästa gång ska jag nog kunna slå på den på henne om hon lyckas ta av sig skon själv.
      I helgen firade släkten mig. Det var en trevlig kväll med många fina presenter och god mat. Tack så mycket! Helgen har även bestått av snö, snö och lite mer snö. Visst är det mysigt med snö, men det har ju varit så himla kallt. I går var jag ute o red på min galna häst. Hon bockade och sprang snabbt som attan fast hon hade snö långt upp på benen. Men man ska inte klaga när man har en häst med livsglädje;)
    
Idag har vi börjat med vår ksp-utbildning=) Ska bli riktigt skoj att lära sig ett nytt vapen. Idag har vi bara inventerat och plockat isär och ihop vapnet. Inte det lättaste när man ska använda hammare och dorn för att bara ta bort en bult. Längtar tills på onsdag och torsdag då vi ska få skjuta=D I morgon ska vi oxå bara ha teori och pjäs exercis (ladda och patron ur). I morron kväll är det även ridning så vi får väll se om jag överlever monsterna.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det är dax att stänga ögonen.
God natt!
2010-02-16 ? 19:20:39

Ridvecka...

Jaha, då var det ridvecka ingen... Går på tappskoutbildning. Helt okej och bra att lära sig. Idag har vi ridit på kandar för första gången. Gick bra för att vara första gången. Men fick dock en seeeg jävel. I morgon ser dagen likadan ut som idag. Mocka skit och sen rida...

Har de gött!
2010-02-13 ? 11:00:45

Så var man 20 år då=)

Hej svejs!
Nu är jag hemma igen. SKÖNT! Eftersom jag hade helgtjänst förra helgen så har jag inte varit hemma på 2 veckor så det känns underbart att vara hemma=)
     I onsdags så var jag och några lumparpolare ute och firade min och Pierres fördelsedag. Skoj var det och trött var jag dagen efter. Som tur var var det inte en så krävande dag. Minnesstund i Kungsängen och sedan strid på dansbanehöjden.
     Igår så var det plutonsfys. Vi löpte 6km i Lill-Jansskogen. Gick inte så bra... Men hoppas att det går bättre nästa gång. Veckan som varit har jag sprungit massor: lördag, söndag, måndag, tisdag och fredag så känner mig lite sliten. Har även varit mkt BRAK denna vecka. Efter en välbehövlig dusch så var det dax att möblera om så att de nya grupperna bor i samma logement. Det kommer att bli en prövning att se om jag kommer ihåg att gå in i rätt logement;P Och så kommer jag sakna Zaar:(
    
Min 20-årspresent var en ny cykel:D Nu slipper jag trampa som en galning för att komma frammåt. Hoppas den nya cykeln rullar ner för nedförsbackar av sig själv så man slipper trampa ner för dom oxå:P
I kväll är det middag med mina kära vänner och sen utgång i e-tuna=)

GRATTIS Amanda! Min barndomskompis fyller 20 år idag. Hipp hipp hurra!!!<3
2010-02-09 ? 21:04:06

100209

Tjena!
Du har säkert läst om det hemska som har hänt i Afghanistan och det är en dyster stämning här på Livgardet. Även om inte jag, eller någon annan i plutonen, kände de som stupat så gjorde våra befäl det. Vi har fått klarat oss utan befäl idag. Vi har sprungit i Lill-Jansskogen 6km och det gick riktigt bra=) Sen var det BRAK i 30min och en massa läsande i SoldF. Morgondagen kommer se likadan ut som idag, eftersom våra befäl inte kommer vara närvarande i morgon heller. På schemat ser det ut som det blir att läsa i SoldF, öva strid och fysa:)

Helgen har vi varit dagpluton och ridit. Jag har överlevt mitt första möte med stallet äckelhäst Kaskad:S Fy fan vad rädd jag var. Men ridningen måste jag säga gick riktigt bra=) Andra ridpasset gick oxå bra och då hade jag en bra häst.

I måndags var vi ute på Kungsängen och övade med p-skott i simulator=) Det var roligt:) Fast p-skott måste jag säga är ett ganska knepigt vapen. Ett engångsvapen. Vi ska även egentligen fortsätta med p-skott nu i veckan, men nu vet vi inte hur det blir.

God natt!

2010-02-05 ? 21:42:20

Fordonsvecka

Hallå!!!
Nu är fordonsutbildningen klar, och godkänd blev jag=)
Vi har fått genomgång om hur motorn fungerar och kollat alla vätskor i bilen... Inte så skoj om ni frågar mig. Men men, det ingår väll. Har även haft halkörning för andra gången, men denna gång med minibuss. Lite skillnad på bromsstreckan. På halkbanan fick vi byta däck på 10 bilar och efter var det bara att byta tillbaka. Så 80 däck bytte vi på en kväll. Så det kan jag=)
      Körningen i Sthlm gick bättre än väntat. Hittade både till och från Drottningholm utan att krocka=)
Hmm, kan inte säga så mkt mer om denna vecka. Den har varit ganska tråkig, och nu har jag helgtjänst. I morgon är jag dagpluton och sen ska jag rida... Sen ska jag försöka hinna ut o träna efter den här slappa veckan kan jag behöva det:P
     Nä, nu ska jag gå och borsta tänderna och sen gå och lägga mig. God natt!
2010-02-01 ? 22:02:04

Fordonsförarutbildning

Tjena! (mamma: jag har fordonsutbildning denna vecka om du glömt det;) hehe)
Hela denna vecka ska jag och nio till från plutonen få gå på en fordonsförarutbildning i Kungsängen, vilket betyder: inga hästar på hela veckan=) Jippii!! (överlycklig)
      Idag har vi fått inventera fordonen och känna på hur det är att köra dom. Fick åka runt, runt på Livgardet och göra säkerhetskontroller på dem. Slutade efter middagen så var tillbaka här på K1 ca 18.00, så det var en väldigt lugn dag. Det hände inte allt för mycket. I morgon ska vi ha teori, körning och någon slags meck-utbildning:/ hmm, undrar verkligen hur det ska gå? Jag som knappt kan fylla på spolarvätska:)
      Det jag oroar mig mest för är stadstrafikkörningen på torsdag:/ Jag som inte ens hittar i lilla e-tuna. Hur f*n ska det gå när, "vilse i pankakan-Laine", ska ut med en minibuss i storstan? För hoppningsvis hittar jag hem nån gång=)

God natt!