2009-12-25 ? 12:05:27

Jul=)

Hej!
Hoppas alla har en trevlig jul. Jag har det ialla fall väldigt skönt med julledighet och massa snö=)

De senaste dagarna har jag tillbringat med Tingeling. Det har blivit några race i snön. har även varit påväg att trilla av pga hennes glada bocksprång=)

Igår firade vi jul här hemma med mormor. Blev en mysig liten jul med god mat och tända ljus.
Idag blir det party! Ska först till Amanda och fixa håret, sen blir det att ge sig av till stan för lite förkrök hos Alex i hennes nya lägenhet sen ut på krogen=)

 

 

Min ängel och jag

Jag och min ängel på julafton=)

2009-12-25 ? 11:50:25

Lite bilder från tiden i lumpen

Jag vid skjutbanan


Vid skjutbanan under en mulen och regning dag.

Mat på gång.  Vi förbereder oss för ISO-käk. Kan det vara ris och gryta som bjuds??


Skåpsinrättning   Många saker i ett litet skåp, men det funkar.


Jag och Zaar testar de    Jag och Zaar testar mössorna som vi skulle ha till m/ä när vi skulle till slottskyrkan.
2009-12-19 ? 12:57:05

Hemma i två veckor!

Tjena!
Igår kom jag hem för att ha jullov i två veckor. Underbart!
Skjutningen på Stålboda i torsdags gick okej. Blev ju såklart godkänd, men foten kändes verkligen inte bra. Blev sämre under dagen och eftersom det var så kallt och mycket snö så var foten konstant kall. Var tvungen att sitta framför en brasa med foten i Zaars armhåla för att få tillbaka känseln i den. Eftersom jag inte kunde röra foten så var den som en isbit. Men tack vare Zaar slapp jag få köldskador på den=) Även denna dag tränade vi massa strid i skogen. Kul! Sen var det jägarbussen tillbaka till Kungsängen på kvällen för ännu en god ISO-middag *host*. Packade in materiell till vår fältvecka som vi ska ha vecka 2. Kommer nog bli kallt och skönt:P
I torsdags var vi på stadsorientering för att lära oss hitta i stan. Men jag känner mig förtfarande vilsen... Ska lägga upp lite bilder från orienteringen:P På eftermiddagen var vi på Armémuseet. Mycket intressant! Hela kvällen putsade vi våra kängor eftersom vi skulle på julotta i m/ä. De blev ganska glansiga, men vi fick inte ha våra paradskor eftersom det var is och massa snö så vi skulle använda M90 kängorna. Och de är inte så lätta att få upp glans på vill jag lova. Efter mycket putsande så gick vi och lade oss för att få några timmars sömn för klockan skulle ringa redan 03,00.
Efter 3 1/2h sömn var det bara att börja morronrutin och få på sig m/ä före uppställning kl 05. Marsch från Armémuseet till Slottskyrkan kl 06. Marschen gick as fort. Hästarna som hade täten travade och då var det bara för oss att hänga på. Det var krav på takt också, vilket gick skit eftersom jag haltade fram och att hela bataljonen skulle gå i samma takt. På gudstjänsten nickade jag vill flera gånger och jag var inte ensam om att somna. Tror typ hela bataljonen kämpade för att hålla ögonen öppna. Vi hade  ju hoppats på att Kungen skulle komma, men så blev det inte.
Tillbaka till K1 så fortsatte julavslutningen med julhoppning mellan 4skv och Livskvadron. Och Livskv. vann:( Efter storstädning och jullunch hade vi skvadronsuppställning där major hälsade oss "god jul och gott nytt år". Allt avslutades med några ord från fänrik sen var det HVO=) Vi sade även "hejdå" till en sergeant som ska sluta. Väldigt tråkig eftersom han har varit superbra!
Så nu ska jag bara ta det lungt över jul och nyår och se till att foten blir bra eftersom vi har en fältvecka att vänta andra veckan när vi kommer tillbaka.

Hejdå=)
2009-12-15 ? 23:01:21

Strid i snö=)

Hej!
Idag har det snöat massor så det är vitt och fint här i stor stan:) Lite julkännsla börjar komma. Veckan började med marschträning på måndag morron/förmiddag. Det var riktigt halt ute så vi blev tillsagda flera gånger att vi skulle stå på fötterna, vilket inte var det lättaste när det var isgata på flera ställen. Marsch i 3h med en fot som gjorde ont var inte det roligaste, men det gick. Kan rekomendera att INTE rehabilitera en spricka i en fot genom marsch-träning med stridsutrustning i 3h. Dagen slutade med lite exercis i snön på kaserngården.
Idag har vi fixat skåpsordningen i samtliga skåp, onödigt om ni frågar mig. Men säger de så, så är det bara att fixa. Vika de j'vla kalsongerna efter SoldF så de blir exakt och inga veck på fältskjortorna. Vi hade även uppställning i modell Ä för att de ville kontrollera att vi såg bra ut tills på fredag då vi ska till nån kyrka där konungen själv ska närvara. Och om vi var snygga! Snyggaste plutonen helt klart;)
Men det roligaste med dagen var övningar på framryckningssätt och eldställningar i snön=) Det var riktigt kul. Låter kanske inte som det är så jobbigt att träna framryckningssätt, men det är det. Efter några timmars träning var det dax för ridning. Dagens ridlektion gick skit. Hästen var seg och vägrade gå frammåt och instruktören bara skrek. Med andra ord: en misslyckad ridlektion.
Nu är det bara att ta nya tag inför imorron, som jag tror kommer bli en rolig dag, eftersom vi ska till stålboda och skjuta=) Tror det blir skjutningar på 200 och 300 meter.

Och så en sak till: Jag blev godkänd på skyddsvakts provet=) Så nu är jag skyddsvakt oxå:P
 God natt!
2009-12-12 ? 18:19:27

Äntligen helgpermiss!!!

Hej alla glada!
Har permiss efter två slitiga veckor i lumpen:D Veckan som varigt har vi bara sysslat med skyddsvakt och haft ett skjutprov och ett teoretiskt prov. Jag klarade skjutprovet på första försöket, ståendes på ett ben:P Skjutdagen på sofiero känndes ganska onödig. Jag sköt tre skott på hela dagen och så hade vi senarion i 2h. Resten av alla timmar gick ut på att göra ingenting. Vi satt med komarocken och lökade i skogen:P
Igår skrev vi det teoretiska provet. Och det visade sig efter en stundes skrivande att, det svarspapper vi fått ut, var facit:) hehe! En liten tabbe:P Så vi fick börja med helgrutin och före lunch fick vi skriva det igen:P Gick nog ganska bra tror jag=)
Efter många omvisitationer och plutonenstimme så fick vi äntligen HVO!!!
Idag har jag sovit MÅNGA timmar, nästan onormalt mkt. Men det var välbehövligt:P Har även varit ute med Tingeling på en två timmars tur=) Kvällen ska jag tillbringa i en biosalong med My=) Vi ska se den sista Stieg Larsson filmen. Hoppas på att den är bra=)

Ha det bra=)

2009-12-07 ? 23:46:15

En snabb sammanfattning av helgen!

Ja, vart ska jag börja? I torsdags blev jag trampad av en häst innan ridpasset, och det gjorde j*vligt ont. Men jag försökte ignorera det och red hela passet med tårar i ögonen:( Ridpasset gick skit eftersom min häst var seg och krävde mkt skänkel. Pinade mig genom kvällen fram tills sista uppställningen då gjorde det förbannat ont så mina gulliga lumparpolare hämtade fänrik, trotts att jag inte ville de. (Tack ändå!) Han ville köra mig till akuten men jag vägrade så jag fick vila till dagen efter och se om det skulle bli bättre. Men det blev det verkligen inte. På fredagen hade vi uppställning 05.00 eftersom den 4 december är en högtidsdag för KavKas. Jag blev liggandes i sängen för jag kom inte upp. Åkte kl 10 till Danderyds sjukhus och tillbringade hela högtidsdagen på akuten. Som tur var så var det ingen fraktur i foten, men en spricka och kanske senskada.
I helgen har vi haft helgtjänst med uppstigning 06 och kvällstjänst fram till 22.30 hela helgen. Jag har hoppat runt med kryckor och försökt rycktat, sopat och städat. Hela helgen har gått ut på att städa... Riktigt tråkigt! Vi i första tropp har legat inne här den värsta helgen på hela året. Högtidsdag, högtidsmiddag (för befäl) och stallvisning så allt skulle vara pedantiskt rent. Men vi klarade det:) Känndes ganska fördjävligt när andra tropp kom tillbaka efter en skön helgpermiss helt utvilade och vi var trötta och smutsiga efter en helgs städning och slit.
Idag har vi börjat med skyddsvaktsutbildningen vilket betyder att vi kommer att ha mkt teoretiskt, vilket känns ganska bra med tanke på foten. Idag har jag även tjaffsat med sjuksyster. Hon ville sjukskriva mig i hemmet i en hel vecka och då skulle jag missa hela skyddsvaktsutbildningen. Vilket skulle kunna betyda att jag måste lämna lumpen för evigt. (Ingen som sagt det till mig rätt ut, men jag förstår nog att det skulle kunna bli så) Men jag var envis och fick som jag ville. Jag blir kvar=) Och knaprar smärtstillande och deltar i tjänsten så mkt jag klarar av. Den finska envisheten har hjälp mig mkt;)
God natt!
2009-12-02 ? 22:12:03

En frostig dag i huvudstaden.

Tjena!
Kallt där hemma oxå? Idag har det varit kyligt här i Stockholm med ridning och exercis. Vi red på förmiddagen. Fick en riktigt trevlig häst och fick till och med beröm av ridinstruktören:) Eftermiddagen gick åt till sångträning (ja, du läste rätt) Vi tränade på några sånger inför högtidsdagen den 4 december. Hade även tråk exercis:(

Igår hade vi uppställning före ridning och vi hästvana skulle stå i bakre ledet, och sen säger kapten: "Ni ska rida upp nu!" Blev riktigt nervös och tveksam om jag verkligen ville rida upp, men befälen tyckte de. Det började sämsta möjliga. Fick den ökända hästen Magnitud. Klev in i boxen och blev bemött av en spark och bakåtslickade öron. Känndes inte så kul. Efter mycket bråk i både boxen och på stallplanen så började vi rida. Ridning utan stigbyglar i alla gångarter plus två hinder. Hästen var seg men hoppade till sist. Jag är inte van med att rida en häst som vägrar, för min lilla ängel vägrar aldrig;) Men tror det eller ej, jag blev tillståndsryttare. Glad eller inte? Vet faktiskt inte. Visst är det kul eftersom det är ett bevis på att man är en duktig ryttare och det var nog bara 15 stycken på hela plutonen som klarade testet. Dvs 15 av 55 stycken.
Hade även en lektion på eftermiddagen som inte gick så bra. Jag blev 50kr fattigare tack vara en "bussig" häst som bockade av mig när vi stod i lättsits i galopp. Tack för den! Det kunde blivit 50kr till för han brallade ut ur ridhuset, men då satt jag kvar som tur var:) Ja, dessa dagar har varit fyllda med ridning och träningsvärk! Ålningen, utfallstegen och grodhoppen i måndags har påminnt våra kroppar hela tiden.

Ha det bra=)